Åkvåg Åpen 2020

Uformelt terrengløp / sosial tur over Hisåsen 23.juli

Tradisjonen tro (for 10.gang) ble dette igjen arrangert for alle som hadde lyst – hyttefolk og venner samt fastboende i området – torsdag den 23. juli 2020

Start/Mål ved de små parkeringsplassene på høyeste punktet av grusveien fra Åkvåg mot Kvernkilen (ca. 700 m fra Åkvåg gård – over bru over kilen og opp bakken).


Programmet var som vanlig kort løype ca. 2,5 km rundt Kvernvann og lang løype 7,6 km nesten til campingen og via Hisåsen. Det var god stemning på start, i løypa og ikke minst under badingen og på «banketten» med pølser, kanelsnurrer, premieutdeling og skryting. I alt 24 fullførte lang løype og 4 raske barn kort løype. I år ble det ny offisiell løyperekord på lang løypa på 31:00 (Herman Martens Meyer - gjest hos arrangør).


Deltagelsen fra hytteeierforeningen var dessverre begrenset - kun 4 på lang løype og 3 på kort løype - så det er spørsmål hvor godt dette arrangementet treffer foreningen. Feriespretten arrangert av Hope IL er nå tilbake på skinner og dekker nok behovet for dem som trenger blodslit i sterk varme - så arrangøren har konkludert med at 10 runder med Åkvåg Åpen får være nok i denne omgang.

En mindre heseblesende og sosial aktivitet i nær områdene (og andre steder forøvrig) og som åpner øynene for nye områder og turmål og som minner litt om turorientering kan sterkt anbefales. Dette kalles Stolpejakten og appen kan lastes ned gratis. Her leter man etter stolper av forskjellig vanskelighetsgrad som har en QR kode som skannes med mobilen. Kartene er veldig detaljerte og med stedstjenester på kan man se hvor man er på kartet. Lykke til!


Stor honnør til familien Engebretsen som har stått bak dette årlige arrangementet i hele 10 år!


Om andre har forslag til sosiale aktiviteter som kan være interessant for foreningen - så kom gjerne med dem.

ÅKVÅG ÅPEN 2020.pdf